В студиото на БНТ лидерът на БСП, Корнелия Нинова, изрази остър

...
В студиото на БНТ лидерът на БСП, Корнелия Нинова, изрази остър
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Не сме опозиция на инат

В студиото на БНТ водачът на Българска социалистическа партия, Корнелия Нинова, изрази изострен критицизъм към Народното събрание, заявявайки за  жестоко и брутално нарушение на Конституцията, законите и правилника за работа на Народното събрание . Нейните мнения бяха ориентирани към последните събития в Народното събрание, където бяха гласувани закони на първо и второ четене по едно и също време.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява иронично, че през последните дни има открита коалиция сред ГЕРБ-СДС, ПП-ДПС и Движение за права и свободи, само че означи, че " Българска социалистическа партия не е съпротива напук "

Според Корнелия Нинова, депутатите не са имали задоволително наличие и информация за това, което гласоподават в пленарната зала, а законите са били прокарани със мощен напън и надменност от болшинството. Това, по думите й, е нарушаване на демократичния развой и неспазване на правилата на съдействие и разговор с другите партии.

Корнелия Нинова също по този начин обръща внимание на решението, което е било гласувано през вчерашния ден, за даване на. Тя показва угриженост, че такива военни решения се вземат без ясни пояснения и съвещания с други министерства и партии. Нагласите за евроатлантическа ориентировка се употребяват, съгласно Нинова, като опрощение за тайнствеността и подмолните дейности. Тя напомни, че предишният път е имало лист, въпреки и конфиденциален, с който депутатите са имали опция да се срещнат. тя също по този начин обърна внимание, че по този начин гласуваното решение е доста общо и не излиза наяве какво ще сдържа тъкмо тази военна помощ.
 Нинова: ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи продадоха България няколко пъти за 10 часа
Нинова: ГЕРБ, ПП/ДБ и Движение за права и свободи продадоха България няколко пъти за 10 часа

От Българска социалистическа партия са възмутени решенията за БТР-ите, за " Росенец " и закона за домашното принуждение

Според Нинова тази техника може да бъде потребна на българския народ в защитата на границата или при бедствия и повреди на наша територия . Поискала е уточнения от министъра на вътрешните работи и на защитата, само че не е получила никакви отговори.

Критиците на парламентарния развой показват подозрения по отношение на вероятните последствия от решенията, като да вземем за пример закани за стопанската система, цените на петрола и просветителната система. Лидерът на Българска социалистическа партия също по този начин упреква Народното събрание в липса на бистрота и разговор с обществото, което, съгласно нея, като съгласно нея има напън да се одобряват тези решения.

са поискали пояснение какво ще последва от това, защото Ще скочат ли цените нагоре, ще нарастне ли петролът? - попита Нинова.

Българските деца ще могат да водят каузи против родителите си , малолетни и малолетни, НПО-тата ще могат да пишат стратегии за образование. Как това е положително? - попита Нинова.

Корнелия Нинова приключва своето изявление, изисквайки уточнения от министъра на вътрешните работи и защитата по отношение на даването на военната помощ на Украйна, както и по отношение на другите противоречиви законодателни актове, които са били признати в Народното събрание.
 Нинова желае разбор за концесията на Росенец
Нинова желае разбор за концесията на Росенец

Целта е да се ревизира по какъв начин ще се отрази на цените за жителите и бизнеса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР